Achter het Dijkje

Labradors zijn mooie, lieve, betrouwbare en veelzijdige honden die veel vriendschap bieden aan de mensen waarmee ze leven.
Onze kennel fokt labradors die de eerste weken van hun leven bij ons wonen, waar wij ze veel leren en optimaal verzorgen. Als de pups zeven tot acht weken oud zijn, zijn ze groot genoeg om haar hun nieuwe baas of bazin te gaan. Misschien wel naar u!

Onze kennel

We hebben een grote speelweide voor de honden waar ze heerlijk kunnen rennen en spelen. Ook hebben we vlak bij ons huis een waai liggen waar de honden ‘s zomers regelmatig in gaan zwemmen.
Ons doel is om goed gesocialiseerde, gezonde en mooie pups af te leveren. Hieraan besteden we dan ook veel aandacht.
Onze pups groeien op met kinderen. Als het weer het toelaat, komen ze veel buiten. Ze leren bij ons hoe ze moeten omgaan met verschillende geluiden en situaties. Uiteraard blijft de moederhond zeven weken lang voor haar pups zorgen.
3xkoppen

Als de pups zes weken oud zijn, worden ze door een dierenarts nagekeken. Ze worden dan ingeënt en krijgen een schriftelijke gezondheidsverklaring. Alle pups worden door ons regelmatig ontwormt.
De pups van onze kennel worden door de Raad van Beheer gechipt, en via hen krijgen wij ook de stambomen.
Wij leveren de pups af op basis van het koopcontract van de labrador kring.  Dit contract kunt u downloaden via de labrador kring. 

Vaders en moeders

De ouders van onze pups voldoen aan alle gezondheidseisen van de labrador kring. 
Wij lopen regelmatig shows met onze honden, dit is leuk om te doen, en bovendien kunnen we zo goed in de gaten houden of ze aan alle raskenmerken blijven voldoen.

Hoe het begon …

Ons gezin bestaat uit drie kinderen en wijzelf, Zeger en Wilma Beukers. Onze boerderij ligt midden in de Eemland polder bij Baarn. Ons huis staat vlakbij een dijk langs de Eem. Vandaar dat we onze kennel Achter ’t Dijkje hebben genoemd.
Zeger heeft zijn hele leven al honden gehad. In 1993, toen wij trouwden, wilde Wilma er erg graag een hond bij, die naar de toekomst gezien, erg lief en betrouwbaar naar kinderen zou zijn, goed in een gezin zou passen, maar ook het temperament in zich had om mee te werken. Zo kwam onze eerste gele labrador in ons midden. Haar naam was Meggie van de witte hoeve’s hof.
Zij was een erg lieve en mooie labrador. Na twee jaar begon het dan ook te kriebelen om van haar een nestje te gaan fokken. We hielden één van haar pups aan en zo begon onze liefde voor de labradors en tevens onze hobby te groeien. Op 1 april 1998 verwelkomde we onze eerste bruine labrador Coco van de witte hoeve’s hof. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een kleine, professionele kennel. Sinds 2016 doet Wilma het groot brengen van de pups samen met Merièl onze dochter, die dezelfde passie heeft als haar ouders. Zij doet ook hobby jacht training. 
Verschillende pups zijn van ons blindegeleidenhond geworden of zijn hiervoor in opleiding.
Voor onze pups zoeken we goede eigenaars die tijd, liefde, aandacht en zorg voor hun nieuwe huisdier hebben; net zoveel liefde als wij in de eerste weken!

Diploma’s

We zijn in het bezit van de volgende diploma’s/erkenningen:

  • Ons K.K.1 diploma, gehaald op 3dec.1999.
  • Ons vakbekwaamheid diploma honden- en kattenbesluit 99, gehaald op 9 juni 2004.
  • In het bezit van Aequor erkenning.
  • Ethologie Hond, gehaald op15 okt. 2005
  • Begeleiding Probleemgedrag hond, gehaald op 25 februari 2006

Wij zijn lid van de labrador kring.